Активности

АКТИВНОСТИ

Алпинистички викенд Матка 2022

Македонската Алпинистичка Федерација, со големо задоволство Ви го најавува, и Ве поканува да бидете дел од алпинистичкиот викенд на локалитетот Матка.

АЛПИНИСТИЧКИ КАМП – НЕЖИЛОВИСТЕНИ 2022

Повик за учество во Алпинистичкиот камп, кој ќе се постави под Нежилови Стени викендот 15/16 Октомври 2022. Идејата е да се пристапи до карпата во сабота 15ти Октомври, до полицата каде што ќе се постави камп, да се разгледа карпата и да се направи план за качување во недела.

ЧИСТЕЊЕ НА ЛАБАВИ БЛОКОВИ НА МАТКА

По пријавувањето од страна на неколку наши членови, дека во делот во третата должина на алпинистичката насока „Циго“, каде што веќе се имаше случено одрон, е приметено постоење на поголеми лабави блокови кои претставуваат голема опасност за алпинистите при искачувањата, но и за посетителите на Матка кои од езерото се движат по патеката кон манастирот Св. Никола, денес беше организирана акција за проверка на теренот и чистење на дел од постоечките опасности.

Алпинистички викенд Матка 2022

Македонската Алпинистичка Федерација, со големо задоволство Ви го најавува, и Ве поканува да бидете дел од алпинистичкиот викенд на локалитетот Матка.

АЛПИНИСТИЧКИ КАМП – НЕЖИЛОВИСТЕНИ 2022

Повик за учество во Алпинистичкиот камп, кој ќе се постави под Нежилови Стени викендот 15/16 Октомври 2022. Идејата е да се пристапи до карпата во сабота 15ти Октомври, до полицата каде што ќе се постави камп, да се разгледа карпата и да се направи план за качување во недела.

ЧИСТЕЊЕ НА ЛАБАВИ БЛОКОВИ НА МАТКА

По пријавувањето од страна на неколку наши членови, дека во делот во третата должина на алпинистичката насока „Циго“, каде што веќе се имаше случено одрон, е приметено постоење на поголеми лабави блокови кои претставуваат голема опасност за алпинистите при искачувањата, но и за посетителите на Матка кои од езерото се движат по патеката кон манастирот Св. Никола, денес беше организирана акција за проверка на теренот и чистење на дел од постоечките опасности.

ДЕМИР КАПИЈА АУТДОР ФЕСТИВАЛ

Во текот на викендов, Македонската Алпинистичка Федерација, организираше алпинистички собир на локалитетот покрај Демир Капија, во рамките на Аутдор Фестивалот во овој град.

АЛПИНИСТИЧКА АКЦИЈА „ДОЛОМИТИ“ 2017

Во изминатите 12 години, македонските алпинисти имаа реализирано 8 акции во Доломитите, во кои имаа учествувано 16 алпинисти и кои реализираа 26 искачувања на насоки со тежини од IV до VII.