Почетна
Соопштение до јавноста
МАФ
Повеќе
 

Настани

ПРЕЗЕНТАЦИИ И ПРОГЛАСУВАЊЕ НА НАЈУСПЕШНИТЕ АЛПИНИСТИ ЗА 2017 ГОДИНА

На 13ти декември, со почеток во 19 часот, во амфитеатарот на Универзитетот на Југоисточна Европа во Скопје, се одржа годишната манифестација на МАФ, за време на која беа прогласени најуспешните алпинисти за 2017 година.
Повеќе

ПРЕЗЕНТАЦИЈА НА СЛОВЕНЕЧКИОТ АЛПИНИСТ СИЛВО КАРО

Македонската Алпинистичка Федерација, на 6ти октомври 2017 година, организираше презентација и дружење со еден од најголемите светски алпинисти на сите времиња, припадник на златното доба на Словенечкиот алпинизам - Силво Каро!
Повеќе

ПОЛСКО ПЛАНИНСКО ЗАСОЛНИШТЕ „ВАНДА“ – ПОД СОЛУНСКА ГЛАВА

Со големо задоволство го објавуваме потпишаното партнерство помеѓу Македонската алпинистичка федерација (МАФ) и Амбасадата на Р. Полска
Повеќе

АЛПИНИСТИЧКА АКЦИЈА „ДОЛОМИТИ 2017

Во изминатите 12 години, македонските алпинисти имаа реализирано 8 акции во Доломитите, во кои имаа учествувано 16 алпинисти и кои реализираа 26 искачувања
Повеќе

Нов изглед на сајтот на МАФ


Повеќе
 alt=
АЛПИНИСТИЧКИ СОБИР 18/19.03.2017
Повеќе
Зимски алпинистички собир на Галичица
Повеќе
Полагање на практичниот дел од испитите за алпинистички називи
Повеќе
Претседателот на МАФ учествува на меѓународна работилница за снежна наука во САД
Повеќе
Демир Капија аутдор фестивал
Повеќе
Македонски Алпинистички великани
Повеќе
Чистење на лабави блокови на Матка
Повеќе
Алпинисти помеѓу „Спортските надежи“
Повеќе
Претседателот на МАФ на тематска расправа во Факултетот за физичко образование
Повеќе

локалитети

матка

Матка

 

Солунска Глава

Солунска глава

 

Плоча

Плоча

 

Демир капија

Демир капија

 
 

Остра карпа

Остра карпа

 

Патишка река

Патишка река

 

Лешница

Лешница

 

Галичица

Галичица

 
 
Сакате да започнете со алпинизам?
 
Найти где скачать шаблоны Joomla 3.4.